látogassa meg új bemutatótermünket!

I-tec – Forradalmi ablakfejlesztés

Az Internorm mérföldköveket helyez el a szakmában

Rejtett vasalat, teljesen integrált szellőztetés, önálló energiaellátású árnyékolás. A jól hangzó „I-tec“ márkanéven az Internorm, Európa vezető ablakmárkája, számos forradalmian új technológiát kínál. I-tec vasalat, I-tec szellőztetés, I-tec árnyékolás és az alapkivitelben I-tec üvegezés új mérföldkövek a minőség, a kényelem és a design terén. A termékcsalád az innovatív vasalattal rendelkezik, mely az ELSŐ igazán forradalmi újdonság az ablakgyártásban a bukó-nyíló vasalat hetvenes évek elején történt bevezetése óta, 40 éve!

Forradalmi fejlesztések

Az I-tec innovációk közé tartozik egy tökéletesen integrált reteszeléssel ellátott vasalat, egy teljesen az ablakba integrált szellőztetési rendszer, valamint egy napenergia által működtetett, így önálló energiaellátású árnyékolási rendszer a kapcsolt szárnyú ablakokhoz. Az I-tec üvegezés pedig tulajdonképpen a szabadalmaztatott FIX-O-ROUND technológiát foglalja magában.

I-tec vasalat: teljesen integrált, biztonságos, kényelmes

I-tec vasalatAz I-tec reteszelés az első igazán forradalmi újdonság az ablakgyártásban a bukó-nyíló vasalat hetvenes évek elején történt bevezetése óta, 40 éve! Az új I-tec vasalat több szempontból is forradalmi. Az új vasalatrendszerhez nincs szükség látható záróelemekre a tokon. Az előreálló reteszelőcsap helyett integrált csappantyúk gondoskodnak a szárny biztonságos reteszeléséről. A reteszelő csappantyúk összekapcsolása a szárnyprofil kamráiban, nem látható módon történik. Ez a szárny tisztításakor is előnyös, mivel a kevés alkatrész alig áll ki, és köztük a profil sima, könnyen kezelhető műanyag felülete található. A tokból szinte teljesen eltűnnek a záróelemek.

I-tec vasalat

A rafinált konstrukció 30%-kal kisebb látható magasságot tesz lehetővé. Az ablakot alul egy négycsuklós csapágy, felül egy ollócsapágy tartja. A csapágyelemek újszerű konstrukciója akár 130 kg-os szárnysúlyt is lehetővé tesz. Ez fontos szempont, mert a nagyméretű ablakok és az energiatakarékos, 3-rétegű üvegek nehéz szárnyakat eredményeznek.

Az I-tec vasalattal ellátott ablakok már alapkivitelben is teljesítik az RC2N (zárható kilincs nélkül) biztonsági osztály követelményeit.

I-tec szellőzés: friss levegő és energiatakarékosság

I-tec SzellőztetésAz Internorm által kifejlesztett I-tec szellőzés szükség szerint és kényelmesen látja el friss levegővel a szobát, miközben energiát takarít meg. A hőcserélővel felszerelt I-tec szellőzés teljesen az ablakba integráltan található, kívül és belül csak egy keskeny

szellőzőrács látható. Nincs szükség külön nyílásra a falban. Minden folyamat az ablakon keresztül zajlik. A hagyományos szellőzőrendszerekkel ellentétben a belső és a külső architektúra nem érintett, és a kontrollálatlan kampányszerű vagy tartós szellőztetésre jellemző nagy energiaveszteséggel sem kell számolni. A hőcserélővel elért 86%-os energia-visszanyerés minimálisra csökkenti az energiaveszteséget.

Internorm szellozo

Az I-tec szellőzőrendszer a biztonságot is növeli, mivel az ablak szellőzéskor is zárva marad, így a betörésbiztonság végig fennáll. Az allergiások is fellélegezhetnek, hisz az opcionálisan beépíthető szűrők megakadályozzák a szálló por és a virágporok bejutását. A szellőző kezelése kényelmesen, egy közvetlenül az ablakon elhelyezett vezérlőelemmel történik.

I-tec árnyékolás: önálló energiaellátású, felújításhoz optimális

I-tec Árnyekolas

Az Internorm önálló energiaellátású árnyékolást kínál minden kapcsolt szárnyú rendszerhez az új I-tec árnyékolókkal. A motorral működtetett reluxához nem szükséges külső áram-forrás, mivel az energiát a reluxába épített Photovoltaik modul nyeri, és egy akkumulátorban tárolja.

itec_beschattung_photovoltaikA rendszer akkor is mű-ködik, ha nem süt a nap, mert az akkuk töltése diffúz nappali fénynél is megtörténik.
Az I-tec árnyékoló már az ablak beépítésekor működőképes, és szinte minden Internorm kapcsolt szárnyú ablaknál utólagosan is szerelhető. Nincs szükség elektromos vezetékre, így vésésre sem. Ezáltal az I-tec árnyékolók felújításnál is optimálisan alkalmazhatók. A reluxa vezérlése kétirányú távirányítóval történik, az egyes reluxák egyedileg is vezérelhetők.

I-tec üvegezés: az üveg hézagmentes rögzítése körben a tokhoz

Az Internorm minden ablaka alapkivitelben I-tec üvegezéssel készül, ahol a szabadalmaztatott FIX-O-ROUND technológia körbefutó ragasztással gondoskodik az üveg hézagmentes rögzítéséről körben a tokhoz. Ezáltal a teljes élettartamra jelentősen javul az ablak stabilitása, hő- és hangszigetelése, betörés elleni védelme és funkciója.

itec_verglasung_fixOround

Ajánlatot kérek

a legközelebbi márkakereskedéstől.

Időpontot foglalok

a budaörsi központi bemutatóterembe.