Összhang és maximális térkihasználás 150 négyzetméteren

Összhang és térkihasználás Internorm ablakokkal

Összhang és maximális térkihasználás 150 négyzetméteren

Gyógyító nyugalom sugárzik az otthon minden egyes sarkából. A nagy üvegfelületeken beáradó fényben a gondosan összeválogatott bútorok, szépen összehangolt színek az otthon lenni jó érzését közvetítik. A remek térszervezés kiemeli az egyenes vonalak és letisztult formák jellemezte stílust, melyek a magas minőség és divatos színkombinációk mellett a natúr textúrájú anyaghasználattal elegáns megjelenést eredményeznek.

Harmonikus színek
A fehér és a fölszínek harmonikusan váltakoznak a beltérben

A belsőépítészeti trend a praktikum és a harmónia jegyeit hordozza magában, sehol egy felesleges tárgy, vagy kihasználatlan tér. Az otthon megjelenésben és funkcionalitásban is egy stílusos, az itt lakó család minden igényét kielégítő lakótér. A konyha, az étkező és a nappali egyetlen szellős helyiségen osztozik a földszinten, melynek barátságos atmoszférájához a körben elhelyezett, nagyméretű nyílászárókon beáradó fény is hozzájárul.

A jó hangulathoz napsütés kell!

A nappali két falát üvegek helyettesítik: az egyik oldalon egy fix üvegezés, a másik oldalon egy közel 5 méter széles műanyag-alumínium emelő-toló ajtó keretezi a látványt.  A 146 m2 területű épület alaprajza formabontó megoldással nem az étkező, hanem – az ügyfél kifejezett kérésére- a nappali meghosszabbításában tágas fedett terasszal folytatódik.

A nappalit terasszal összekötő Internorm emelő-toló ajtó
A nappalit terasszal összekötő emelő-toló ajtó kényelmes közlekedést tesz lehetővé

Az emelő-toló ajtók alacsony küszöbének hála akadálymentesen közlekedhetünk ki-be a teraszra. (Internorm KS 430 típus). A kétrészes emelő-toló további előnye, hogy a falnyílás fele átjárható, és a belső térből sem foglal helyet, mert a nyíló rész nem nyílik be a szoba belsejébe. Az árnyékolást az egész házon zsaluziával oldották meg.

Fényekkel jelölt terek

A földszint különböző funkciójú tereit a mennyezeten tökéletesen átgondolt elhelyezésű lámpák tagolják és foglalják egyszerre keretbe. A váltakozó textúrákon, mint a fal, ablak és magasfényű bútorok, a fehér visszafogott eleganciája dominál földszínekkel kombinálva. Nemcsak a padló kapott természetes faburkolatot, hanem a beépített szekrények falfülkéinél, csakúgy, mint az étkezőasztalnál, a konyhaszigetnél, és az itt látható beltéri ajtónál is ugyanezt az anyagot használják.

A konyha központi eleme az alacsony (50 cm magas) bukó ablak. Ennek az ablakformának a divatját mutatja, hogy köznyelvi megnevezése is megszületett, ez az ún. virsliablak.

Az ablakon beérkező fény
Az ablakon beérkező fény táncol a magas fényű konyhaszekrényeken

A nappali tolóajtajának méretére rímel a konyhai ablaké is: 2,5 m szélességben engedi be a konyhai munkálatokhoz elengedhetetlen természetes fényt. Tervezésnél érdemes a konyhaablakra vonatkozóan feltenni magunknak a kérdést: ki akarjuk-e nyitni az ablakot? Ha nem elégszünk meg az ablak bukó állásával, mindenképpen kisebb vagy osztott ablakot válasszunk. Sőt arra is figyeljünk, hova kerül a csap, hogy ne akadályozza az ablaknyitást!

Ahol az előszobára is jutott figyelem

A bejárati ajtó (Internorm AT 410  típus) éppen szemben helyezkedik el a terasszal, így a házba lépve csaknem az egész alsó szint megmutatja magát.  Az előszobát a nappalitól  jelképesen csak egy homokfúvott beltéri üvegajtó választja el. Ezt is csak inkább a design kedvéért választották, hiszen ez a bejárati ajtó kimagasló hőszigetelést garantál.

Internorm bejárati ajtó
Az antracit bejárati ajtó karakteres első benyomása az épületnek

És valljuk meg, látványelemnek is beillik kívül-belül síkban futó kialakításával! A konyhában használatos  anyagok és felületek, színek már a bejáratnál megjelennek.

A minimál stílusú, gyöngyszínben ragyogó családi ház megjelenésének markáns karakterét a nyílászárók külső antracit aluborítása adja. Az épületet zöld karéjként körülvevő kert a beltérhez remekül illeszkedve a természet egyszerű szépségét hagyja láttatni.

Fehér falak és elegáns, szürke nyílászárók
A falak fehérségét elegáns szürke nyílászárók barázdálják

Tervező: Horváthné Korinek Judit
Fotó: Bata Tamás

Internorm-termékek: KF 520 studio designban (kívül antracitszürke alumínium borítással, belül fehér), KS 330 emelő-toló ajtó és AT 410 alumínium bejárati ajtó HF 716 színben

Az Internorm termékeket az Internorm Stúdió Kft. szállította és építette be.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként olvashassa legfrissebb cikkeinket.

Megosztás

hozzászólás (1)

  • Elter Gáborné Reply

    Gratulálok .igazán szép izléses minden.
    További sok sikert kívánok.

    2020. 12. 01. at 16:21

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük