Modern klasszikus fényimádóknak

Modern klasszikus fényimádóknak

Modern klasszikus fényimádóknak

A tökéletes helyszín

Hosszas keresgélés után egy nyugat-dunántúli folyóparti kisvárosban találták meg a tulajdonosok azt a telket, ahová otthonukat el tudták képzelni. A belvároshoz közel, mégis folyóparton, egy zsákutcában építették fel 180 nm-es családi házukat.

Utcai homlokzat téglaburkolattal
Az utcai homlokzat a téglaburkolattal és magastetővel remekül belesimul környezetébe

Környezetbe illeszkedve

Az építtetők első elképzeléseiben modern épület víziója jelent meg, de szerettek volna a környék házaihoz is illeszkedni. A magastetős kialakítás kézenfekvőnek tűnt. A hagyományos sátortetős megoldás helyett azonban a tervező a tetőszögekkel való játékkal igyekezett hangsúlyt adni az épület modernségének.

Mindemellett a fiatal pár örömére a homlokzaton többféle anyagot javasolt a tervező: így jelenik meg a homlokzat egyik részén a tégla- és faburkolat, a másikon a szürke- fehér vakolat.

Ház homlokzata többféle anyagból

Modern megoldások

A modern stílushoz jelentősen hozzájárul a szürke tető, és a külső oldalon antracit alumínium borítású nyílászárók sora. A lőrésszerű függőleges ablakok, és a konyhát fénnyel elárasztó széles ablak tovább erősítik a homlokzat játékosságát, magukra vonzva a tekintetet.

Internorm sarokablak
Anyagok és formák kontrasztja emeli ki a konyhai sarokablakot.
Internorm sarokablak belülről
Ugyanez a konyhai sarokablak belülről. A fehér műanyag ablak remekül belesimul környezetébe.

A tulajdonosok egyik kedvenc házrészlete a bejárat: a nagyméretű, szintén antracit alumínium bejárati ajtó a ház éke. A mellette lévő fix oldalvilágító amellett, hogy látványelem, fontos szerepe van a folyosó  megvilágításában, benapozásában.

Nagy üvegfelületek
Természetesen a nagy üvegek már a legkorszerűbb, három üvegrétegű kialakítással készültek, így a teljes bejárat hőszigetelése kiváló.
Tömör alu bejárati ajtó az Internormtól
A tömör alu bejárati ajtó az üveg oldalvilágítóval kivilágítva még inkább hívogató

A természettel összenőve

A kert felől az épület teljesen kinyílik. Az utcafronti kisebb ablakok után a belső udvari oldalon szinte minden nyílászáró parapet nélküli (földig érő) kivitelben készült, hogy minél inkább összeolvadjon a kint és a bent. Ezen az oldalon kapott helyet a nappali és a szülői hálószoba.

Alacsony küszöbös Internorm teraszajtó

Itt a fix ablak mellett egy nyíló, alacsony küszöbös teraszajtó biztosítja a friss levegőt és a fényárt. Itt nincsenek árnyékolók, mert a teljes épület előtt fedett terasz fut. A terasz ca. 4 méteres mélysége a legforróbb napokon is ideális hőmérsékletet garantál a szobáknak.

Fából ácsolt terasz
A szürke-fehér homlokzati uralmat a fából ácsolt terasz lágyítja.

Tervező: Tóth Project Kft.
Fotó: Palkó György

Internorm-termékek: KF 310 home pure designban (kívül antracitszürke alumínium borítással, belül fehér) és AT 200 alumínium bejárati ajtó

Az Internorm termékeket az Ablakproject szállította és építette be.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként olvashassa legfrissebb cikkeinket.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük