Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések


Minden Internorm-termék Ausztriában készül, a három osztrák gyár egyikében. Fa/alu megrendelését Lannachban gyártjuk, míg műanyag ablakai trauni vagy sarleinsbachi üzemünk gyártósorain készül.
A fizetéssel megerősített megrendeléstől számítva 6-8 hét alatt gyártjuk le a kért termékeket. A pontos szállítási dátumról márkakereskedője folyamatosan kap értesítést a központtól: először csak egy ca. két hetes időintervallumot kap visszaigazolásként, majd a dátum közeledtével napra pontosan megadjuk a szállítási időpontot.
Egyfelől termékeink egyedi megrendelés után kerülnek gyártásra, azaz a méret, az anyag, a szín, az aluborítás és még nagyon sok, az árat befolyásoló tényező alapján határozza meg az árat egy központi automata rendszer. Másfelől értékesítési politikánk alapja, hogy ügyfeleink igényeit alaposan megismerve, közösen a legjobb megoldásnak talált termékre adunk árat.
Ökölszabályként elmondhatjuk, hogy a fehér műanyag termékeinknek legkedvezőbb az ára. Ha erre a műanyag ablakra külső alumínium borítást szeretnénk, és/vagy esetleg belső fóliát is, akkor a fehér, kívül-belül műanyag ablaknál 20-25 %-kal lesz drágább ez a kivitel. Fa/alu ablakok esetében az ár a fehér műanyag ablak árának körülbelül másfélszerese lesz. Nem tévedhetünk nagyot, ha a teljes építési költség ca. 10 %-t szánjuk az ablakokra és emelő-toló ajtókra, ha fehér műanyag megoldásban gondolkodunk. Ha mindezt fából szeretnénk (külső alumínium borítással), akkor a tervezett ház teljes bekerülési költségének a 20-25 %-t kell a nyílászárókra szánnunk.
Az ablakvásárlás komoly döntés. Hisszük, hogy ön is megfontoltan, hosszú távra szeretne jó döntést hozni. Ehhez pedig az a ca. egy órás időráfordítás, amit az ajánlatunk prezentálására kérünk öntől, biztos befektetés lesz.
Mivel nincsenek általános listaáraink, így minden termékre az adott leterheltségnek, beszerzési áraknak stb. megfelelően kapja meg a kereskedő az adott időszakra érvényes beszerzési árát. Erre az összegre kerül rá az Internorm által javasolt haszonkulcs. Ebből következően lehet eltérés az árakban. Csodákra azonban nem lehet számítani: az ajánlatok összességében (azaz a termékek ára és a beépítési ár) hasonlóak lesznek.
Egyfelől szeretnénk feltérképezni az ön pontos igényeit: a műszaki elvárásait, az ízlését (pl. az általunk négyféle designverzióban gyártott, műszakilag azonos termékünk közül önnek melyik tetszik a leginkább?), az egyéb, például a biztonságról alkotott elképzeléseit. Másfelől vannak olyan kérdések, amik egy gyakorlatlan építkezőben elsőre fel sem merülnek, de az ajánlat készítéséhez feltétlenül szükségesek. Sok esetben a bemutatóteremben nézelődve találunk olyan megoldást, ami az interneten olvasgatva nem tűnt megfelelőnek, de élőben látva megtetszik. És akkor még nem is beszéltünk a színek néha zavarba ejtően széles választékáról!
Mivel a márkakereskedőink készítik az ajánlatot, ez nagyban függ az adott időszaki leterheltségüktől. Elvárható, hogy egy-két napon belül megtörténjen önnel a kapcsolatfelvétel és egy héten belül elkészüljön az ajánlat.
Kérjük, ismételten vegye fel a kapcsolatot az adott kereskedőpartnerünkkel! Ha tőle továbbra sem kap választ, kérdésével, észrevételeivel hozzánk, az Internorm Ablak Kft-hez mint a gyártó kirendeltségéhez fordulhat akár telefonon, akár írásban.
Ablakai gyártását csak akkor kezdi meg az valamelyik osztrák gyár, ha a megrendelést felvevő márkakereskedő be is fizette a központnak a termékek árát. Ráadásul partnereink nagy része az Internorm több mint 15 éves fennállása óta Internorm-márkakereskedő.