Négy fal között – falak nélkül

Egybenyitott terek Internorm nyílászárókkal

Négy fal között – falak nélkül

Falak helyett is Internorm ablakok

Ügyfeleink egyértelmű igénye új otthonuk kialakításakor, hogy a korábban funkció szerint külön kis helyiségekre tagolt terek helyett egy légtérbe tervezik a konyhát az étkezővel és a nappalival. Cikkünkben nagyvonalú és inspiráló megoldásokat mutatunk.

Négy fal között – új értelmezésben

A mai kívánalmak alapján a nappali, étkező és konyha sem ajtóval, sem fallal nincsenek elválasztva. Sőt, gyakran a tereket már nem szűkíthetik falak sem! Így a főfalak helyett is egyre inkább üvegfalakat terveztetünk, a nappalit összemosva a természettel. Ennél a háznál a nappali részbe fix üvegek kerültek.

Nappali hatalmas üvegfelületekkel
A nappali hangulatát a folyamatosan változó természet határozza meg

Tudjuk, az étkezőasztalnál zajlanak az élet fontos pillanatai. Itt étkezik a család, itt vitatják meg a napjukat a szülők és a gyerekek, itt boroznak a felnőttek baráti körben, itt készül a házi feladat, ide gyűlnek a rokonok ünnepekkor és még sorolhatnánk. Éppen emiatt fontos, hogy központi helyet biztosítsunk az étkezőnek.

Fix üvegezés és emelő-toló ajtó kombinációja
A nappali rész fix üvegezését az étkezőnél felváltja az emelő-toló ajtó

A konyhában is lényeges, hogy minél inkább természetes fényben dolgozhassunk. Ennél az otthonnál a teljes falfelületet betöltő fehér műanyag/alu emelő-toló mellett erre igazán nem lehet panasz! Ráadásul egy mozdulattal összenyithatjuk a konyhát a kerttel.

Fehér nyílászáró és tarka járólap kontrasztja
A domináns fehérhez remek kontrasztot jelent a járólap tarkasága.

Szürke keretben

Ennél a nyaralónál a tulajdonosok a szürke szín választották a nyílászárókhoz. A nagyméretű műanyag emelő-toló ajtók belül szürke fóliát, kívül pedig ugyanilyen árnyalatú alumínium borítást kaptak. Az Internorm kívülre az ablakokra, teraszajtókra nem tesz fóliát, mert a mostani európai időjárás mellett ezek a fóliák néhány év alatt tönkremennek. Helyette kívülről 3 mm-es, sokféle színben és felületkezeléssel készülő aluborítással készülnek a termékek. Az egybefüggő térben az egyes funkciókat a fal és az emelő-toló ajtók váltakozása is jól tagolja.

Emelő-tolóajtó belül szürke fóliával
A kanapén kávézva eldönthetjük, hogy kint vagy bent vacsorázzon a család.

A ház tervezése során itt is fontos szempont volt, hogy a nappali egy légtérbe kerüljön a konyhával és az étkezővel. A nappali térben lévő nyílászárók fix üvegezésűek, nem nyithatóak. A klasszikus párkány helyetti kialakítás akár az ülőpadként is funkcionálhat, a 3, kiválóan hőszigetelő üvegréteg komfortos érzést biztosít az üveg mellett télen is.

Hatalmas üvegfelületek
A nagy üvegfelületek igazi hangulatfelelősök a konyhából nézve is.

Erről a házról referenciáink között még több képet talál.

Maximális nyitottsággal

Következőkben olyan családi házat mutatunk, ahol a ház egyik oldalán teljesen kiváltotta a tulajdonos a falakat. Ennél a megoldásnál az emelő-toló ajtók nyíló részei kerültek egymás mellé, lehetővé téve középen a teljes megnyílást. A fix részek a nappali két végébe kerültek.

Fal kiváltása Internorm emelő-toló ajtókkal
Innen nézve is a kertben érezhetjük magunkat.

Mindez a kert felőli oldalról nézve szinte zártnak tűnik. Jó megoldás, hogy a konyhai blokkban a mosogató, előkészítő rész a csíkablakkal természetes fényt kapott. Az ablak kisebbik fele ráadásul nyitható.

Csíkablak a természetes fényért

Kérdése van? Segítünk!

Kedved kapott valamilyen hasonló megoldásra? Látogasson el az Internorm központi bemutatótermébe, ahol szakértő kollégáink személyre szabott tanácsadás keretében segítenek kiválasztani az igényeinek leginkább megfelelő megoldásokat!

Szűkös az ideje? Kérjen időpontot bemutatótermünkbe!

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük