Látatlanban ablakot venni?

Bemutatótermi tanácsadás ablakokról, teraszajtókról

Látatlanban ablakot venni?

Aki még soha sem építkezett, az is tudja, sejti, hogy egy házra nyílászárókat választani az egyik legnagyobb kihívás, és egyben költség is. Sok ügyfelünktől halljuk, mennyire nehéz, amikor egy-egy termékkörnél csak egy-egy metszet, minta alapján kell eldönteni, milyet is rendeljenek – mintha csak egy cipőt rendelnének az interneten, amit vissza lehet küldeni, ha mégsem találtuk el a megfelelőt.

Legjobb persze, ha van olyan ismerősünk, akinek van már Internorm-ablaka, teraszajtaja vagy éppen bejárati ajtaja, hiszen ilyenkor első kézből értesülhetünk a termék mindennapi használatáról, a tapasztalatokról, amiket aztán mi is felhasználhatunk saját házunk tervezésekor.

A Budapest határában lévő 400 nm-es központi bemutatóterem annak jegyében született, hogy ügyfeleinknek lehetőséget adjunk arra, hogy kipróbálás után választhassák ki a nekik megfelelő ablakot, ajtót. Szívesen látjuk az építkezőket már akkor, amikor még csak a fejükben kezd körvonalazódni, milyen házat szeretnének. Konkrét kérdésekkel és tervekkel érkező ügyfeleinknek személyre szabott tanácsáadással állunk rendelkezésre.

Különböző stílusú Internorm nyílászárók
Studio, home pure, home soft és ambiente stílusú Internorm termékek

Mekkora legyen a teraszajtó?

Slágertéma, hogy az építkezők szeretnék minél inkább a nappalit a kerttel egybenyitni és ehhez a keresik a legjobb megoldást. Ausztriában például a tipikus teraszajtó magasság 210 cm, míg Magyarországon a 240 cm, sőt a trend egyre inkább a 270-es magasság irányába mutat. De vajon el tudjuk-e képzelni, hogyan mutat egy 240 cm-es ajtó? És hogy kiknek érdemes a 270 cm magas tolóajtó mellett dönteni? Ne felejtsük el, ezzekkel a 30 cm-ekkel is akár (több) százezer forintot spórolhatunk. Ezt a kérdéskört blogcikkünkben is körüljártuk.

Teraszajtó megoldás üvegsarokkal
Emelő-toló vagy bukó-tolót ajtót kombináljuk az üvegsarokkal?

Új házunk használatakor sokat dob komfortérzetünkön, ha van az ablakokon árnyékolás és persze a legyek sem bosszantanak minket. De erre is már a tervezésnél gondolni kell. Zsaluzia legyen van a klasszikus redőny? És hogy lehet ezt esztétikusan, színharmóniában kivitelezni? Vajon a hatalmas tolóajtóra milyen szúnyoghálót lehet tenni? Bemutatótermünkben többféle komplett rendszert mutatunk.

Milyen egy jól kitalált bejárati ajtó?

Természetesen mindenkinek más felel meg, de itt is vannak ökölszabályok. „A tervrajzomon 150 cm széles a bejárati ajtó nyílás és ebbe oldalvilágítót is szeretnék. Hogy tud ez kinézni?“ kérdésre is megtalálja nálunk a választ. Érdemes az ajtóméret meghatározáskor a súlyra is tekintettel lenni, ami nagyban meghatározza a használhatóságot – ehhez nagy segítség, ha ki tudjuk próbálni a kiválasztott ajtót.

Fa-alumínium bejárati ajtó
Képünkön a 1,50 m széles és 3,0 m magas fa/alu bejárati ajtó

Design és innovációk

Ha ön is határozott elképzeléssel rendelkezik az új otthona stílusáról, örülni fog annak, hogy az Internormnál ugyanazokkal a műszaki tulajdonságokkal rendelkező ablakot négyféle designkialakítás közül választhatja ki.

Különböző stílusjegyek a kiállított ablakokon
A kiállított ablakokon egyértelművé válnak a különböző stílusjegyek

A biatorbágyi bemutatóteremben egy designon belül egymáshoz passzoló ajtó-ablak párosításokat is bemutatunk. Természetesen fejlesztéseinket is megismerheti, mint a bejárati ajtóba épített ujjlenyomat leolvasó, vagy éppen a kapcsolt szárnyú ablak.

    Foglaljon időpontot személyes tanácsadásra biatorbágyi bemutatótermünkbe.

    Megosztás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük