Internorm ablakkeretek 2.

ablakkeretek az Internormtól

Internorm ablakkeretek 2.

Ablakkeretek

Előző cikkünk elsődlegesen műszaki szempontok alapján tárgyalta az ablakkereteket > Internorm ablakkeretek. Most térjünk át a profil egy másik jellemzőjére, ami nem függ szorosan össze a hőszigeteléssel, ez pedig az esztétika és az egyedi kialakítási lehetőségek.

A választás lehetősége

Míg az elmúlt évszázadokban az igen kis ablakok voltak a jellemzők, mára a trend egyértelműen a fényárban úszó terek kialakítása irányába mutat. Ezzel összhangban nőttek az elvárások az ablak megjelenésével kapcsolatban is: legyen szépen kidolgozott, legyen lehetőségünk arra, hogy elképzelésünk szerint kívül-belül színes ablakot választhassunk, hogy a méret se korlátozzon minket álmaink megvalósításában. Nem vitás, a homlokzat egyik meghatározója lett az ablak.

Az Internorm ablakok meghatározzák a ház homlokzatátVáltoznak az időjárási körülmények

Korábban az ablak külső felületét részben védték az épület szerkezeti elemei. Az eresz miatt nem égette a nap és nem verte az eső. Napjainkban ez a megoldás nem annyira általános. Időközben az UV-sugárzás agresszívebbé vált, ezért fontos, hogy az ablakok meg tudják védeni saját magukat. Köztudott dolog, hogy a faablakokat az időjárási körülmények hatására időről időre le kell festeni. A már beépített ablakok igényes festése azonban nem egyszerű feladat. Amennyiben magunk festjük le, ablakunk veszíthet szépségéből, ha pedig szakemberre bízzuk, ablakunk egyre drágább és drágább lesz. A fehér műanyag sem tud hosszú távon ellenállni az UV-nek, jobb esetben csak besárgul. Rosszabb esetben a hegesztéseknél megrepedezik. Ha az ablak kívülről fóliával színezett, általános tapasztalat szerint néhány év múlva elkezd felválni a sarkoknál a fólia, a színe megfakul.

Alumíniumborítással az időjárás ellenMegnőtt a külső védelem jelentősége

Az ablakok kültéri alumíniumborításával ez a gond is egyszer s mindenkorra megszűnik. Az alumíniumborítás rengeteg színárnyalatban és stílusban kapható, nem színeződik el, nem repedezik meg, gondozást és festést nem igényel. Ráadásul a fa dekorszínezés segítségével kívülről is megvalósítható a fa kinézet, az alumínium minden jó tulajdonságának megtartásával. Természetesen itt sem mindegy a minőség. Az Internorm az alumíniumot nem festi, hanem színterezéssel színezi. Ez azért jó, mert a porszórásos technológia sokkal egyenletesebb fedési képet mutat, védelmet nyújt a korrózióval és az UV-sugárzással szemben, ráadásul sokkal jobban taszítja a szennyeződéseket. Az így kapott bevonat rugalmas, így az alumínium hőtágulását követni tudja. Az Internorm 10 év garanciát vállal az alumíniumborításra.

Újabb lehetőség az egyediségre

Mindezen érvek mellett térjünk rá talán az egyik legfontosabbra: az aluborítás egyedülálló tervezési lehetőségeket rejt magában. Ha klasszikus házat tervezünk, a fa hatású aluborítástól kezdve a fehérig bármit választhatunk – akár osztós kivitelben is. A minimalista házaknál az aluborítás akár szinte teljesen el is vakolható, éppen csak egy nagyon keskeny csíkot hagyva a hatás kedvéért. A modern otthonokhoz a zöldtől kezdve a barna különféle árnyalatain a pirosakig a RAL színskála bármelyik árnyalata rendelhető.

Egyedi formájú Internorm ablakokMennyire vagyunk bátrak?

Vegyük magunk elé a legfrissebb házterveinket! Most próbáljuk átszínezni (legalább gondolatban) az ablakainkat! Ugye mennyire más összhatást érhetünk el ezzel a változtatással? Ha bátrabbak vagyunk, eltérhetünk a jelenleg még mindig uralkodó árnyalattól, az antracittól. Keressünk fel egy márkaképviseletet vagy a központi bemutatótermet és a végleges döntés előtt mindenképpen a saját szemünkkel győződjünk meg arról, hogy valóban ezt az árnyalatot szeretnék hosszú évtizedeken keresztül nap mint nap nézegetni!

Fa hatású vagy színes alumínum borítás

Tökéletes összhang a többi homlokzati elemmel

Ne felejkezzünk meg arról sem, hogy ugyan a szerkezeti anyagokat külön-külön válogatjuk, mégis egy egységet kell alkotniuk! Az ablakhoz még választunk szúnyoghálót, árnyékolást, sőt a bejárati ajtóval és a garászkapuval is harmonizálnia kell a választásunknak! Mi az Internormnál komplett rendszereket ajánlunk, ahol pl. a szúnyogháló alumínium keretének a színe és a redőnylábak ugyanabban az árnyalatban készünknek, ahogy az ablakaink. Sőt, ha éppen a stílus úgy kívánja, a fához megtévesztésig hasonlító alu bejárati ajtó vagy éppen zsalugáter is azzal a famintázattal készül.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük