Átgondolt minőség – Internorm nyílászárókkal

Minőségi Internorm ablakok

Átgondolt minőség – Internorm nyílászárókkal

Építész és megrendelő példaértékű együttműködéséből gyakran születnek szép tervek. Ahhoz, hogy az épület a megtervezett minőségben készülhessen el, szükség volt az építtető minőség iránti elkötelezettségére.

Internorm tolóajtó és fix üvegezés egy ház homlokzatán
A toló ajtón és a felette lévő fix üvegen keresztül télen-nyáron tökéletes a kilátás

Az építészeti koncepció szerves része az épület rövid homlokzatainak teljes megnyitása. A nagy felületű üvegezéshez megfelelő minőségű nyílászárókra volt szükség, így esett a választás az Internorm-ablakokra és tolóajtóra is

Együtt télen-nyáron

Házat építeni nem egyszerű. Még akkor sem, ha a tervező és a tulajdonosok megtalálják a közös hangot. Ennél a Budapest környéki családi háznál a fő szervezőerők a minőség, a funkcionalitás és az otthonosság volt. Az építészeti feladatleírásban is kiemelték az építtetők, hogy egy műszaki felszereltségében korszerű, ám a minimalista designtól markánsan eltérő családi házat szeretnének.

A telek adottságai miatt nem volt kérdés, hogy több szintes lesz a ház. A házaspár szeretett volna egy olyan nagyobb, több funkciós teret, ami télen-nyáron találkozóhelye tud lenni a családnak és átmenetet ad a belső és a külső tér között.

Nagy üvegfelületek Internorm ablakokkal
Szellős és tágas érzetet teremthetünk nagy üvegfelületekkel

Tolóajtó fix üvegezéssel megtoldva

A csodálatos kertet és a kilátást kihasználva kézenfekvő volt, hogy egy nagy fedett terasszal tervezzék ezt a teret, ami nyáron akár konyhaként is funkcionálhat, sőt még egy kemencét is befogad. A kilátás maximalizálására hatalmas Internorm alufa emelő-toló ajtó biztosítja a kint és a bent összekapcsolását. A tervezői elképzeléseknek megfelelően a tolóajtó feletti háromszöget is fix üvegezéssel sikerült megoldani, így tényleg akadálytalan a kilátás a környezetre.

Teljesen lapos küszöb tolóajtónál
Az Internorm-emelő-toló ajtó teljesen lapos küszöbével kényelmes az átjárás
Internorm alufa ablakok hangulatos nappaliban
Az Internorm alufa ablakai észrevétlenül simulnak bele a nappali hangulatába

Okosan kombinálva

A házépítők fa iránti rajongása mellett is a gyerek- és szülői hálószobákba az Internorm ablakok kombinálhatóságát kihasználva fehér műanyag ablakok kerültek. Az egységes homlokzati megjelenés miatt ezek is az alufa ablakéval megegyező aluborítást kaptak.

Az árnyékolásnál is odafigyeltek a részletekre: a nappali részben nem akarták szétszabdalni a kilátást, így inkább az előtetős megoldás mellett döntöttek. A többi szinten az állítható lamellás, a fénybeesést legjobban szabályozó zsaluziára esett a választás.

Árnyékolási megoldások
Szép példa az árnyékolás módozataira az emeleti előtetővel és a földszinti zsaluziával

A képeken az alábbi Internorm termékek láthatóak:

Internorm HF 310 fa/alumínium ablakok és Internorm HS 330 fa/alumínium emelő-toló ajtó (belül: FI503, kívül HFM 05), illetve Internorm KF 410 (belül fehér, HFM05 külső aluborítással)

Tervező: Sinóros-Szabó Balázs, Aktív Passzív Stúdió Kft.
Fotó: Jaksa Bálint

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként olvashassa legfrissebb cikkeinket.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük